Loading Events

Nosework -peruskurssi

Nosework on mielenkiintoinen, koiralle luontainen harrastuslaji. Peruskurssilla koira oppii käyttämään nenäänsä ja etsimään hajua erilaisista ympäristöistä. Kahdeksan kerran peruskurssilla koirasi ehtii oppia hyvin lajin perusteet. Koulutuksessa käytetään positiivista vahvistamista. Kurssi sopii kaikenikäisille ja -rotuisille koirille, sopii hyvin myös aktivoinniksi liikuntarajoitteisille koirille. Ryhmässä on vain kaksi koiraa, jolloin jokainen koira pystytään huomioimaan yksilönä.

Kurssin kuvaus

Nenätyöskentely on koiralle luontaista. Se on hyvä tapa aktivoida kaikkia koiria, koska nenän käyttö vaatii paljon aivotyötä ja on siksi rauhoittavaa. Haisteleminen sopii kaikille koirille kokoon ja rotuunkatsomatta, myös vanhoille tai vammautuneille koirille.  Nosework sopii koiran aktivointiin, mutta myös kokeita järjestetään. Tällä kurssilla koirasi oppii käyttämään nenäänsä ja tottuu hajuerottelun koulutusmenetelmiin. Käytämme koulutuksen apuna nuuskuttimeksi kutsumaamme laitetta, joka mahdollistaa nopean oppimisen. Koirasi oppii erottelemaan ja ilmaisemaan oikean hajunäytteen häiriöhajujen joukosta. Vähitellen oikeaa hajua aletaan etsiä sisätiloissa. Koiralle kurssi tarjoaa mielenkiintoista tekemistä ja tavan purkaa ylimääräistä energiaa. Ohjaajalle vastaavasti kurssi tarjoaa kokemusta naksuttimen käytöstä ja tavan valjastaa koiran uskomattoman tehokas hajuaisti hyötykäyttöön!

  • Opitaan hajutyöskentelyä
  • Nenän käyttö vahvistuu
  • Naksutin tutuksi
  • Hauska tapa tarjota koiralle mielekästä tekemistä

Kurssin tiedot

KURSSI ALKAA: ke 7.8.2024
KURSSIN KESTO: 8 x 45 min
KURSSIKERTOJA: 4 krt/kk
AIKA: klo 17.45-18.30 ja 18.30-19.15
KURSSIN HINTA: 112 €/kk (yht. 224 €)
KURSSIN SIJAINTI: Särkiniemi
RYHMÄKOKO: 2 koiraa
KOULUTTAJAT(T): Suvi Pitkänen

Ilmoittaudu kurssille

Jos koiralla on tarttuva tauti (esim. kennelyskä) se ei voi osallistua koulutuksiin. Koira on kurssin aikana omistajansa vastuulla.